Udruzi Prijatelj dodijeljeni ugovori za financiranje osobnih asistenata osobama s najtežim invaliditetom

Autor: na 1. veljače 2017.

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uručilo je Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj ugovore o dodjeli sredstava kojima će bit financirane usluge osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Financijska sredstva u iznosu od četrdeset milijuna kuna Ministarstvo je za 135 udruga osiguralo iz Državnog proračuna i dijela prihoda od igara na sreću.

Izvršni direktor Udruge Prijatelj, Nikola Popovac kazao je kako su kroz ovaj projekt udruzi  osigurane plaće za 13 osobnih asistenata koji skrbe za isti broj osoba.

„Korisnici usluga su osobe s tjelesnim oštećenjem kojima je potrebna praktična pomoć u samozbrinjavanju. Programom se jača socijalno uključivanje osoba s invaliditetom, potiče se njihova samostalnost i neovisnost, sprječava se potreba za njihovim institucionalnim smještajem te se kao asistenti zapošljavaju osobe koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada“, istaknuo je Popovac.

U Udruzi Prijatelj ovo je druga godina provođenja ovog trogodišnjeg programa te ukupno deseta godina provođenja projekata vezanih za pružanje usluga osobne asistencije.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik