Mijenja se Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije

Autor: na 31. siječnja 2017.

U Gradskom kulturnom središtu Metković održano je javno izlaganje  o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije i Strateške studije utjecaja na okoliš.

Izmjene i dopune prostornog plana  rade  se s ciljem usklađenje sa strateškim dokumentima na nivou županije, te interesa jedinica lokalnih samouprava kad su u pitanju buduće turističke zone, krajolici i kulturna baština ali i rješavanje prometnih problema.

Ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije Marina Oreb   ističe kako je svrha javnih rasprava čuti prijedloge svih dionika.

„Svako može doći i postaviti pitanje, jedino tako je osiguran demokratski način donošenja prostornog plana.  Ukoliko se kroz ovu javnu raspravu pojavi neki zahtjev  koji će promjeniti građevinsko područje unutar plana mi moramo ići kroz ponovnu javnu raspravu. Znači sve što se tiče vlasništva na terenu mora se kroz ovu javnu raspravu provući. Više su to općine i gradove nego pojedinci, odnosno investitori koji žele veće površine“,istaknula je Oreb.

Interes  lokalnih zajednica je  da se ovim planom u Dolini Neretve osim širokopojasnog interneta, vjetroelektrana, plinovoda i marina na Ušću Neretve osiguraju turističke zone.

„Mi smo ih planirali po jedan i pol hektar, međutim , nakon nalaza Ministarstva zaštite okoliša i Strateške studije,  u dogovoru smo ih smanjili na polovinu, međutim i to je sada upitno. Za sada to želimo još jedanput  perispitati i onda napokon odlučiti“, kazala je Oreb.

Javni uvid u Prijedlog Plana i Stratešku studiju  omogućen je u prostorijama upravne zgrade Grada Metković do 22. veljače. Prijedlozi, mišljenja i primjedbe javnosti mogu se upisati u knjige primjedbi ili se mogu dostaviti u pisanom obliku Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko-neretvanske županije.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik