U DNŽ još nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: na 18. ožujka 2020.

Do danas su, 18. ožujka, Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije pristigla rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru ukupno 467 osoba.

Naime, od 16. ožujka provodi se novi način zdravstvenog nadzora hrvatskih građana prilikom ulaska u RH, u sklopu kojeg granični sanitarni inspektor i granična policija daju naputke o mjerama samoizolacije, uz obvezu javljanja takvih osoba svojim obiteljskim liječnicima.

Također, od jučer je završen zdravstveni nadzor novih pet osoba, tako da je do sada zdravstveni nadzor završen kod ukupno 216 osoba, a kod nijedne od njih nije bilo simptoma na koronavirusnu infekciju. Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 98 osoba koje su kućnoj samoizolaciji, a dvije osobe su još uvijek u karanteni.

U ovom trenutku, u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana su i u izolaciji dva pacijenta čiji je uzorak poslan na testiranje za COVID-19. Osim toga, Opća bolnica Dubrovnik poslala je na testiranje još tri uzorka pacijenata koji nisu u izolaciji sa sumnjom na COVID-19, ali koji od prije imaju određene respiratorne probleme. Ta testiranja se vrše preventivno.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik