Leptirići obilježili Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom

Autor: na 4. svibnja 2018.

 

Kreativnom radionicom za djecu s teškoćama u razvoju i informiranjem građana o uslugama koje pružaju, članovi Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići obilježili su Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom.

Cilj obilježavanja ovoga dana koji se ove godine održava pod sloganom „Usluge u zajednici i jednake mogućnosti“ je prikazati široj javnosti kako bi sve osobe s cerebralnom paralizom trebale imati jednake mogućnosti obrazovanja, te sudjelovanja u društvenim, kulturnim i sportskim aktivnostima u zajednici.

Bolji položaj u društvu

Udruga Leptirići broji 40- ak članova s cerebralnom paralizom kojima putem različitih projekata, uz usluge senzorne integracije, fizioterapije, neurofeedback terapije te logopeda omogućava i lakšu integraciju u društvenu zajednicu.

„Mnogo se toga promijenilo u ovih 9 godina našega rada. U samom početku je bilo jako teško upisati djecu s cerebralnom paralizom u vrtić, jer se tada jednostavno nije znalo koje su im mogućnosti i kako im pristupiti. Asistenti u nastavi su bili stran pojam, dok danas samo naša udruga osigurava njih 10. Mnogo ljudi nas podržava, cijene nas i doniraju, na čemu sam posebno zahvalan. Tako da, što se tiče statusa osoba s cerebralnom paralizom u našoj zajednici, jako sam zadovoljan“, kazao je predsjednik udruge Leptirići, Mario Jurković

Cerebralna paraliza grupa je neprogresivnih, ali često promjenjivih motoričkih poremećaja uzrokovanih razvojnim poremećajem ili oštećenjem mozga u ranom stadiju razvoja te je jedan od najučestalijih tjelesnih invaliditeta u djetinjstvu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik