Metkovski vatrogasci obilježili svoj dan

Autor: na 4. svibnja 2018.

 

Danas se obilježava dan svetog Florijana- zaštitnika vatrogasaca. Tim povodom su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i DVD – a Metković na groblju Sv. Ivana Nepomuka položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i umrle vatrogasce grada Metkovića.

U sklopu obilježavanja prezentirali su opremu i demonstrirali dio rada učenicima osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića.

„Cilj obilježavanja dana sv. Florijana je da pokažemo građanima Metkovića da  smo uz njih i da mogu biti sigurni te da im pokažemo da smo u suradnji s DVD- om opremljeni i spremni za vatrogasnu sezonu“, kazao je zapovjednik Javne Vatrogasne postrojbe, Ivan Kuran.

Inače, svibanj se obilježava kao mjesec zaštite od požara te će biti prožet različitim aktivnostima i vježbama vatrogasaca.

Odlukom županijske skupštine tijekom svibnja je još uvijek dopušteno kontrolirano paljenje vatre na otvorenom uz prethodnu najavu najbližoj vatrogasnoj ili policijskoj postaji, a potpuna zabrana paljenja vatre na otvorenom započinje 1. lipnja.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik