Glazbena radionica u Udruzi „Leptirići“

Autor: na 2. lipnja 2016.

 

U prostorijama Udruge Cerebralne i dječje paralize doline Neretve „Leptirići“ Svjetski poznati  tenor Stijepo Gleđ Markos i glazbeni pedagog prof. Nigel Osborne održali su glazbenu radionicu za djecu s teškoćama u razvoju, roditelje i terapeute.

Djeca su na zanimljiv način uz pomoć prof. Osbornea, sudjelovala u komponiranju skladbe koju će izvesti poznati umjetnici na središnjem koncertu Festivala Sentimento 21. lipnja ispred dubrovačke katedrale, a Udruga „Leptirići“ jedna je od  deset udruga iz naše županije koje sudjeluju u ovom projektu.

O ideju uključivanja udruga u festival više je rekao tenor Stjepo Gleđ Markos:

„Prije dvije godine sam se sjetio da bi bilo dobro organizirati najprije koncert, a zatim festival
u Dubrovniku. U srcu mi se stvorila želja da glazbu upotrijebim kao sredstvo za nešto veliko i plemenito jer glazba sama po sebi nema snagu ako ona ne prenosi neki teret. Ja sam htio da to bude teret ljubavi jer se velika ljubav prenosi kroz glazbu od čovjeka do čovjeka.“

O glazbenoj suradnji s osobama s teškoćama u razvoju profesor Osborne kaže:

„Ljudi koji imaju posebne potrebe imaju i poseban talent. Ako Bog ili priroda uzmu nešto, onda zauzvrat daju nešto drugo. Ako čovjek izgubi jednu ruku, onda je druga ruka jača. Tako djeca koja imaju posebne potrebe često imaju puno kreativnosti, jako su otvorena i angažiraju se.“

Osim u Udruzi Leptrići iste radionice održale su se i u Domu za starije osobe i rehabilitacuju Metković te u Udruzi Radost u Pločama.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik