• Nekategorizirano

Nagrada Grada Zagreba istraživačkom timu dr. Mladena Bušića

Autor: na 2. lipnja 2016.

 

Na svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine povodom Dana grada Zagreba istraživačkom timu Klinike za očne bolesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Kliničke bolnice Sveti Duh pod ravnanjem dr. Mladena Bušića i doktorice Mirjane Bjeloš uručena je Nagrada Grada Zagreba.

Nagradu su dobili za projekt Ambliopija u četverogodišnje djece Grada Zagreba. Kroz tri godine, od rujna 2011. do lipnja 2014., istraživački tim je u gradskim i privatnim vrtićima Zagreba proveo najveći svjetski projekt iz dječje oftalmologije koji je obuhvatio oko 16.000 četverogodišnjaka.

O važnosti ovog projekta više nam je rekao dr. Mladen Bušić:

„Nakon što smo projekt napravili u gradu Zagrebu uz podršku gradonačelnika Milana Bandića, Ministarstvo zdravlja je 1. lipnja prošle godine uvelo pregled na providnu slabovidnost, ondosno, ambliopiju kao obvezan pregled za sve četverogodišnjake u Republici Hrvatskoj. Time smo Hrvatsku uvrstili među svega desetak zemalja svijeta koje imaju takav probir i time otkrivamo slabovidnu djecu, koju u preko 90 posto slučajeva možemo spasiti od slabovidnosti liječenjem do sedme godine života, i za takav projekt ovaj tim je dobio ovogodišnju Nagradu grada Zagreba.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik