„Žena kroz vremena“ – novi projekt udruge Prijatelj

Autor: na 31. siječnja 2018.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj iznos od 50 tisuća kuna kojima će se financirati njihov novi projekt „Žena kroz vremena“.

Sredstva su im dodijeljena temeljem natječaja za područje izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih, a projektne aktivnosti Prijatelji će provoditi sa profesorima i učenicima Gimnazije Metković i Osnovne škole Stjepana Radića.  Tema projekta je nastajanje Metkovića, a kroz projektne aktivnosti  istraživat će se povijesne činjenice kroz područje sporta, kulture i umjetnosti.

Izvršni direktor u Udruzi Prijatelj Nikola Popovac ističe kako je cilj projekta uključiti osobe s invaliditetom u društvenu zajednicu.

„U sklopu projekta organizirat ćemo različite radionice, a sama provedba aktivnosti temeljit će se na aktivnom sudjelovanju naših članova udruge i učenika koji se pojavljuju kao korisnici, provoditelji i pomagači učenicima s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom. Ovim projektom želimo potaknuti empatiju  prema učenicima s teškoćama u razvoju i razbijati eventualne predrasude. Provedba projekta započinje sredinom veljače i trajat će do rujna“, kazao je Popovac.

Temeljem ovoga natječaja Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je iznos od 50 tisuća kuna i metkovskoj Udruzi Otac Ante Gabrić, kojima će financirati provedbu projekta „Kako su živjeli naši stari“.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik