Završen projekt „Prozor u prošlost – vrata u budućnost“

Autor: na 1. rujna 2017.

 

Vožnjom lađom po jezeru Kuti, završen je projekt Udruge Otac Ante Gabrić  „Prozor u prošlost – vrata u budućnost“.

Ovaj projekt dio je  izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih, a cilj mu je podizanje svijesti  lokalne zajednice o vrijednostima volontiranja, razvijanje osjećaja i senzibiliteta za osobe treće životne dobi te njegovanje i očuvanje tradicijske kulture od zaborava.

Voditeljica projekta Anđelina Jerković je istaknula kako su kroz projektne aktivnosti obrađene različite teme vezane za prošlost neretvanskoga kraja.

„Uvijek nam je cilj povezivati mlađe i starije generacije, jer osim što se na taj način smanjuje međugeneracijski jaz, jedni od drugih mogu mnogo toga naučiti.  Kroz ovaj projekt smo održavali različite prezentacije, projekcije i radionice na kojima smo učili što se u neretvanskom kraju u prošlosti živjelo, kako su se naši stariji ponašali u određena vremenska razdoblja, kako su provodili svoje vrijeme, koje običaje su njegovali za vrijeme najvećih blagdana. Kroz razgovore i druženja nastojali smo prenijeti te tradicijske kulture i način života na naše mlađe“, kazala je Jerković.

U projektu je sudjelovalo više od dvjesto sudionika u partnerstvu sa Osnovnom školom Stjepana Radića i Dječjim vrtićem Metković.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik