Vježbanje nenasilne komunikacije među mladima

Autor: na 1. rujna 2017.

 

U organizaciji Centra za održivi razvoj Imotski u Metkoviću je održan okrugli stol u okviru projekta „Vježbanje nenasilne komunikacije“.

Projekt je to, koji se provodi na području Knina, Sinja, Metkovića i Imotskog, a cilj mu je prevencija nasilja među djecom i mladima kroz učenje komunikacijskih, socijalnih i emocionalnih vještina nenasilne komunikacije.

Na okruglom stolu, govorilo se o suradnji lokalnih dionika, osobito organizacija civilnog društva i odgojno obrazovnih ustanova u prevenciji nasilja te su prezentirane aktivnosti provedene u okviru projekta kroz protekle četiri godine.

Školska pedagoginja Nikolina Vugdelija govorila je o medijaciji o školi, dok je Matea Barbić, iz Centra za održivi razvoj Imotski govorila o nasilju na Internetu.

Voditeljica projekta  Snježana Petrušić ističe  da je  glavna projektna aktivnost bio seminar za nastavnike, na kojem ih se obučavalo upravo  o mirenju ili medijaciji kao metodi za konstruktivno i dobrovoljno rješavanje sukoba

„U Metkoviću smo danas zaokružili taj dio edukacije, u sklopu kojeg obučeni nastavnici s novim znanjima i vještinama održavaju radionice s učenicima u razredima koje ih podučavaju komunikacijskim i socijalnim vještinama i načinima kako nenasilnim putem dođi do rješenja nekog konflikta koji može eskalirati i razviti se do fizičkog nasilja“, kazala je Petrušić.

Projekt se provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik