Smanjeni gubici u vodoopskrbnom sustavu Metkovića

Autor: na 1. rujna 2017.

 

U Metkoviću je održan okrugli stol u sklopu projekta „Održivo upravljanje vodnim resursima“, kojeg u partnerstvu provode tvrtke Metković d. o. o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda i Vodovod Budva, a koji je financiran u okviru IPA prekogranične suradnje Hrvatska –  Crna Gora.

Na okrugom stolu, koji je jedna od posljednjih aktivnosti ovoga projekta sudjelovali su predstavnici svih Vodovoda u županiji, kojima su partneri, kroz primjere dobre prakse,  prikazali upravljanje gubicima u vodoopskrbnim sustavima  te razvoj javnih isporučitelja vodne usluge kroz instrumente Kohezijske politike EU.

Direktor metkovskog Vodovoda, Matko Jerković istaknuo je zadovoljstvo realizacijom projekta, jer je kroz aktivnosti ostvaren konačni cilj, a to je smanjenje gubitaka u vodoopskrbnoj mreži Grada Metkovića.

„Na današnjoj prezentaciji je prikazano koliko smo mi smanjili neprihodovanu vodu i koliko smo smanjili gubitke u vodoopskrbnom sustavu. Cilj od 10 % kojeg smo na početku realizacije postavili je ispunjen. Osim toga, zadovoljni smo suradnjom sa kolegama iz Budve, ponajviše iz razloga, jer je projekt ubrajao i aktivnosti kao što su edukacija djelatnika te edukacija djece o značaju vode kao jednog od najvažnijih resursa u životu čovjeka“, kazao je Jerković.

Projekt  završava konferencijom na kojoj će se prezentirati konačna uspješnost i ostvarenost svih ciljeva, a koja će bit održana u rujnu u Budvi.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik