Završen ciklus UNICEF-ovih radionica “Rastimo zajedno”

Autor: na 14. prosinca 2016.

U prostorijama Dječjeg vrtića Metković završen je prvi ciklus radionica iz UNICEF-ovog programa „Rastimo zajedno“.

Na ukupno  jedanaest radionica sudjelovalo  je osam roditelja koji su međusobnom razmjenom iskustva obradili teme kojima se promiče dobrobit djeteta. Struktura svake od radionica uključivala je vježbu, kratko stručno izlaganje uz pisani prilog za roditelje te razgovor o određenoj temi među kojima su roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta, vještina slušanja, rješavanje sukoba s djecom te suočavanje s utjecajima iz društvene zajednice.

Jačanje roditeljske kompetencije

Voditeljice Programa bile  su odgojiteljice Davorka Šutalo, Marina Barjaktarović i  Karmen Laskač  koja je istaknula kako je cilj ovakvih edukacija razvijanje poticajnog i nenasilnog roditeljstva koje promiče jačanje roditeljske kompetencije.

„U naš grad smo donijeli nešto novo. Svaka od radionica je imala specifični cilj pomoću kojeg su roditelji dobili povratnu informaciju o svojem roditeljstvu, kako bi od dobrih, postali još bolji roditelji. Pokušali smo osvijestiti neke naizgled prirodne situacije te primjerima olakšati rješavanje problema“, kazala je Laskač.

Polaznice edukacije ističu kako naučene teorijske primjere već uspješno primjenjuju u praksi. Jedna od njih je i Maja Matić, majka troje djece koja naglašava kako promjene u ponašanju vidi u svom ali i u ponašanju djece.

„Na ovoj radionici, odvojila sam vrijeme za sebe, što mi je pomoglo da se kući vratim kao bolja majka s više razumijevanja i sa većim znanjem“, kazala je Maja dodavši kako ovakav oblik edukacije preporuča svim majkama, ali i očevima.

Ciklus se nastavlja na proljeće

Polaznici edukacija dobivaju UNICEF- ove diplome za sudjelovanje,a novi ciklus najavljen je na proljeće. Iz Dječjeg vrtića Metković ističu kako će moći sudjelovati i roditelji djece koja nisu polaznici vrtića.

„Naš vrtić je otvoren za sve i nadamo se da će se svake godine odazivati sve veći broj roditelja kojima ćemo pomoći da se bolje snalaze u toj važnoj i zahtjevnoj ulazi“, naglašava Laskač.

Program UNICEF-ovih radionica za roditelje najmlađe djece provodi se diljem Hrvatske od 2008. godine.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik