Vrtićani posjetili korisnike Udruge Otac Ante Gabrić

Autor: na 13. prosinca 2016.

 

Dječja Skupina Bubamare  iz vrtića Metković sa tetama Jadrankom Crnčević i Sanjom Obradović, posjetila je korisnike Udruge Otac Ante Gabrić.

U druženju pod nazivom „U Susret Božiću“ predškolci su otpjevali nekoliko pjesma, nakon čega su sudjelovali na radionici na kojoj su skupa s korisnicima dnevnog boravka  radili ukrase s akrilnim bojama. 

Posjeta je dio organiziranih dnevnih aktivnosti ove udruge, a Paula Miličević, voditeljica dnevnog boravka istaknula je kako se ovakvim susretima nastoji povezati starije i mlađe generacije.

„Iako naši korisnici imaju unučad, ovdje se imaju priliku družiti s drugom djecom što je posebno, jer znamo da u vlastitim obiteljima često imamo malo vremena za međusobna druženja. Korisnici naše udruge uživaju s djecom koja dođu u posjet jer međusobno razgovaraju, šale se te razmjenjuju iskustva, što je zaista važno“, kazala je Miličević.

Međugeneracijska  druženja razvijaju svijest kod djece o važnosti starijih osoba u društvenoj zajednici, s čime se slaže i odgajateljica Jadranka Crnčević.

„Djeca se u najranijoj dobi zbližavaju sa starijim ljudima te imaju priliku vidjeti kako je starenje normalan slijed života“, naglasila je Crnčević.

U sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti Udruge Otac Ante Gabrić sutra će se održati i međugeneracijsko druženje korisnika i učenika Osnovne škole Stjepana Radića

radionica

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik