Vozaču iz Ploča izrečena kazna od 16.800 kuna

Autor: na 12. listopada 2020.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže ozlijeđene, a jedna lakše. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 460 represivnih mjera. Tako su zbog prekoračenja brzine sankcionirane 224 osobe, zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa 63, 12 osoba je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 15 zbog uporabe mobitela tijekom vožnje.

Najveća koncentracija alkohola od 1,83 promila izmjerena je, 54-godišnjem vozaču koji je kažnjen s 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B  kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 16.800,00 kuna izrečena je 31-godišnjem vozaču iz Ploča. On je u večernjim satima 9. listopada zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Stjepana Radića kada je utvrđeno da vozilom  upravlja pod utjecajem alkohola od 1,09 promila. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije, da nije koristio sigurnosni pojas, da nije kod sebe posjedovao vozačku dozvolu i za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio pomagala upisana u vozačku dozvolu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik