Otvoreni radovi na izgradnji Centra obrane od poplava u Opuzenu

Autor: na 9. listopada 2020.

U poslovnoj zoni Grada Opuzena otvoreni su radovi na tri projekta od velike važnosti za Opuzen. Riječ je o izgradnji Centra obrane od poplava Hrvatskih voda, izgradnji kanalizacijskog sustava na području grada Opuzena i općine Slivno te uređenju obale Male Neretve na istom području.

„Ova tri projekta su vrijedna oko 150 milijuna kuna i zaista daju jedan dodatni sadržaj i vrijednost ovom području, građanima i djelatnicima vodnoga gospodarstva“, rekla je pomoćnica ministra gospodarstva i održivog razvoja, Elizabeta Kos.

Naglasila je i da su trenutno u provedbi još dva projekta, aglomeracija Metković i aglomeracija Ploče, a odobrenje čeka i aglomeracija Dubrovnik. Istovremeno se priprema i projekt upravljanja rizicima od katastrofa u Neretvi.

Gradonačelnik Opuzena, Ivo Mihaljević, rekao je kako se  dovršetak izgradnje kanalizacije očekuje u naredne dvije godine. Dodao je i da će izgradnja kanalizacije dovesti do zatvaranja ilegalnih ispusta koji sada idu u Malu Neretvu.

Otvaranju radova nazočili su i generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan te načelnik općine Slivno, Smiljan Mustapić.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik