Srednjoj školi Metković odobreno 1. 429. 000 kuna za provođenje Erasmus+ projekata

Autor: na 13. listopada 2020.

Srednja škola Metković ove školske godine sudjeluje u sedam novih Erasmus+ projekata za čije je provođenje odobreno 1. 429. 000 kuna.

Riječ je o projektima Ključna aktivnost 2 Školska partnerstva :

  1. Plant Health – Better Plants Better Planet u partnerstvu s Njemačkom (Bremen), Litvom (Kaunas), Turskom (Akhisar), Portugal (S. João do Estoril), Slovačkom (Čarda).
  2. SmARTecology u partnerstvu s Reunionom (prekomorski departman Francuske u Indijskom oceanu), Islandom (Reykjavik), Njemačkom (Rösrath),
  3. Španjolskom (Boiro)
  4. Food Redefined – u partnerstvu s Poljskom (Kolbuszowa), Francuskom (Machecoul) I Portugalom (Bombarral)
  5. Climate change is here u partnerstvu sa Španjolskom (Cordoba), Grčkom (Atena), Portugalom (Porto) I Italijom (Taranto)doba), Grčkom (Atena), Portugalom (Porto) I Italijom (Taranto)
  6. Teen Einsteins u partnerstvu s Poljskom (Szubin), Bugarskom (Sofija), Italijom (Avezzano), Grčkom (Alexandria)
  7. United in diversity u partnerstvu s Mađarskom (Budimpešta), Latvijom (Madona), Italijom (Corato), Španjolskom (Alcoy), Portugalom (Leiria)
  8. The Angevins, a European dynasty: testimonies, settlements, relics u partnerstvu s Italijom (Aversa), Mađarskom (Budimpešta), Poljskom (Bytom) I Francuskom (Saint Gildas des Bois)

Više od 150 učenika u pratnji svojih nastavnika sljedeće dvije godine imat će priliku sudjelovati u aktivnostima učenja i osposobljavanja u partnerskim školama diljem Europe u sklopu projekata Ključna aktivnost 2. Mobilnosti učenika i nastavnika održavat će se u skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Koordinator i voditelj Erasmus projekata u Srednjoj školi Metković je Petar Nikolić, prof. mentor geografije i engleskog jezika i književnosti, a projekte financira Europska unija.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik