Udruzi Prijatelj dodijeljena sredstva za dva nova projekta

Autor: na 8. prosinca 2016.

 

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj, Antiša Puljević, potpisao je ugovore o dodjeli sredstava za financiranje dva nova projekta.

Projekt pod nazivom „Kako je odrastao moj grad“ iz područja je  izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih, a odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Udruzi Prijatelj su odobrena sredstva u iznosu od 100 tisuća kuna, a Puljević je istaknuo kojim će se aktivnostima projekt realizirati.

„Projekt ćemo provesti u suradnji s Gimnazijom Metković i Osnovnom školom Stjepana Radića. Kroz različite ćemo radionice upoznati djecu i lokalnu zajednicu do kakvih smo saznanja došli u provođenju projekta“, kazao je Puljević te dodao kako su ovim natječajem dodijeljena bespovratna sredstva i metkovskim udrugama Otac Ante Gabrić i Dobra. Za projekt „Prozor u prošlost“ udruzi Otac Ante Gabrić je odobreno 60 tisuća kuna, dok je Udruzi Dobra za projekt pod nazivom „Naša zemlja“ dodijeljeno 50 tisuća kuna.

„Rana intervencija u Dolini Neretve“ naziv je drugog projekta Udruge Prijatelj za koji je Ministarstvo zdravstva osiguralo 170 tisuća kuna.

„Aktivnosti i procjene ranih intervencija provodili bi naši radni terapeuti, logoped i pedagog, a angažirali bi i psihologinju Maju Bonačić“, kazao je Puljević.

Ovaj jednogodišnji projekt trajat će do prosinca sljedeće godine, s mogućnošću dvogodišnjeg nastavka.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik