Radionica o spomeničkoj baštini u Gimnaziji Metković

Autor: na 8. prosinca 2016.

 

U Gimnaziji Metković održana je radionica na temu spomeničke baštine i njihove važnosti za mlade naraštaje.

Metkovski gimnazijalci su na radionici kroz praktičan rad obradili spomeničku baštinu grada Metkovića, pogledali tematske video uratke kolega iz ostalih gradova te o njima raspravljali u debatama.

Radionica je dio ciklusa „Koraci sjećanja“ kojeg udruga za promicanje kritičkog mišljenja kod mladih Hermes održava diljem Hrvatske, a Tihana Magaš iz Udruge je istaknula koji je cilj njegove provedbe.

„Srednjoškolce želimo potaknuti da kroz spomeničku baštinu raspravljamo o temama koje su diskutabilne i kontroverzne, kako u povijesti, tako i danas. Tako se kroz radionice zapravo protežu i teme rasizma, diskriminacije i ljudskih prava“, kazala je Magaš te istaknula uspjeh radionice u Gimnaziji Metković na kojoj su učenici argumentirano i kritički zagovarali svoja mišljenja.

Ovakav oblik praktične nastave podržavaju i metkovski gimnazijalci koji su sudjelovali na radionici. Lovro Galić, učenik drugog razreda, ističe kako je upravo tema spomeničke baštine jedna od najpoučnijih za njegovu generaciju.

„Nakon radionice, došli smo do zaključka kako bi trebali graditi manji broj spomenika, ali s većim značenjem“, kazao je Lovre.

Radionica na temu spomeničke baštine, osim u Gimnaziji Metković je održana i u Srednjoj školi Metković.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik