• Nekategorizirano

Udruga “Život” – predavanje o malignim bolestima

Autor: na 19. listopada 2016.

Udruga „Život“ svoje je aktivnosti u listopadu, mjesecu obilježavanja borbe protiv malignih bolesti, nastavila edukativnim predavanjem za javnost.

Doktorica Darka Volarević sinoć je u prostoru Edukativnog centra Draženović govorila o javnozdravstvenom problemu malignih bolesti u Hrvatskoj i svijetu, raku dojke i njegovom ranom otkrivanju i liječenju.

Cilj ovih predavanja je osvijestiti ovaj problem i način kako sami možemo doprinjeti u borbi pojedinca i društva s ovom opakom bolešću.

O tome obolijevaju li stanovnici doline Neretve od malignih bolesti češće od ostaka Hrvatske dr. Darka Volarević kaže:

„Zahvaljujući našem Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, rad koji je obuhvatio vremensko razdoblje od 2002. do 2013. pokazao je da pojavnost svih sijela raka u Neretvanskom području pokazuje da stanovnici doline Neretve ne obolijevaju češće od stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije i prosjeka Republike Hrvatske. No, uočen je statistički veći rizik za leukemiju kod muškaraca, što bi se moglo vezati uz pesticide, u odnosu na rizik u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali ne i u Republici Hrvatskoj. Za ženski spol, statistički smo vidjeli značajnije obolijevanje od raka štitnjače, čak u odnosu na Dubrovačko-neretvansku županiju i Republiku Hrvatsku, te jajnika u odnosu na Republiku Hrvatsku“, kazala je doktorica Volarević.

Doktorica Darka Volarević - predavanje o malignim bolestima

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik