Udruga Prijatelj – čuvar okoliša

Autor: na 19. siječnja 2018.

 

U sklopu natječaja koji je raspisao Grad Dubrovnik Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj odobreno je 17.100 kuna za projekt „Čuvari okoliša“.

Projekt Udruge jedan je od 19 projekata koji su ostvarili financiranje putem Javnog poziva za predlaganje projekata organizacija civilnog društva iz područja zaštite okoliša i prirode na prostoru Grada Dubrovnika za 2018. Godinu.

Projekt obuhvaća prikupljanje i zbrinjavanje upotrijebljenih  lampiona s groblja.

Izvršni direktor u Udruzi Prijatelj Nikola Popovac  kaže kako je ovo zapravo nastavak prošlogodišnjeg projekta „I mi smo čuvari okoliša“.

„S obzirom da naša udruga u svome djelokrugu rada ima izradu svijeća od parafina te nadgrobnih svijeća – lampiona uočili smo koliki su problem iskorišteni lampioni s ekološkog aspekta.  Provodeći projekt Spomendan na Vukovar i sami  smo postali veliki zagađivač jer smo prošle godine proizveli i zapalili 62 tisuće svijeća u 36 sredine. Odlučili smo se javiti na ovaj natječaj s ciljem da nastavimo prikupljanje i recikliranje iskorištenih lampiona na području županije Dubrovačko –neretvanske.  Ovo je zapravo i nastavak projekta „ I mi smo čuvari okoliša“ koji je također bio odobren od strane Dubrovnika, samo što su ove godine glavne aktivnosti okrenute prema samoj reciklaži lampiona dok je prošli imao za cilj prikupljanje lampiona.

Prikupljanje samih lampiona odvijat će se na grobljima u gradu Dubrovniku  gdje su već postavljeni kontejneri, a reciklaža u Metkoviću u prostorijama Udruge.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik