Udruga Otac Ante Gabrić- tjelovježbom protiv artroze

Autor: na 17. veljače 2017.

 

U sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti, a u ciklusu Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi, danas je u udruzi Otac Ante Gabrić održano druženje korisnika dnevnog boravka s fizioterapeutkinjom Ljiljanom Obradović.

Nakon tjelovježbe, druženje se nastavilo razgovorom o artrozi , degenerativnoj bolesti zglobov i kostiju koja najviše pogađa starije osobe a nastaje trošenjem zglobne hrskavice uslijed starenja i opterećenja.

Obradović je istaknula kako je pri liječenju artroze, uz obveznu terapiju, od iznimne važnosti upravo tjelovježba.

“Vježba hrani kosti i veoma je bitna. Pored lijekova, za liječenje ovih bolesti ona je najvažnija i zbog toga bi je trebalo raditi od 15- 30 minuta dnevno, uz obaveznu šetnju”, kazala je Obradović.

Da je tjelovježba važan segment u svakoj životnoj dobi, slaže se i jedna od korisnica dnevnog boravka ove udruge, Koviljka Šetka.

“Ja redovito vježbam i svakodnevno šetam. Na taj način se brinem o svom zdravlju i osjećam se bolje fizički. Osim toga, tako sebi ispunim dan. U svakom slučaju, meni te aktivnosti puno pomažu i smatram da za njih svi mogu naći malo vremena”, istaknula je Koviljka.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik