Uspjeh učenika iz Metkovića na županijskoj smotri LIDRANO 2017

Autor: na 17. veljače 2017.

 

U Dubrovniku je održana županijska smotra osnovnih i srednjih škola LIDRANO 2017., na kojoj su se sa svojim literarnim, dramskim i novinarskim radovima predstavili učenici iz cijele Dubrovačko- neretvanske županije.

Među onima koji su predloženi za državnu smotru je i 10 učenika iz Metkovića.

U kategoriji literarni izraz osnovnih škola  za državno natjecanje je predložena  Matea Prusac iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića pod mentorstvom nastavnice Ivone Martinović.

U kategoriji literarni izraz srednjih škola  za državno natjecanje su predložene  učenice Gimnazije Metković Ana Raič i Karla Boras pod mentorstvom profesorica Ivanke Ujdur i Suzane Nižić.

U kategoriji novinarskog izraza na državnoj će smotri Gimnaziju Metković predstavljati Karla Marinko sa radom pod nazivom „Djevojački poljubac tradiciji“, a pod mentorstvom Ivanke Ujdur.

U kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa srednjih škola  na državnu smotru je prošao učenik Gimnazije Metković, Ivan Vidović  pod mentorstvom profesorice Suzana Nižić.

Uspjeh su ostvarile i radijske emisije. Na državno natjecanje su predložene emisije „Naš dan hrvatskog kazališta“ učenika Osnovne škole Stjepana Radića,  Luke Martinovića i Ive Mijić, pod mentorstvom učiteljice Aleksandre Lukić-Skelić i  emisija „za iterologe i one koji će to tek postati, koju su napravili učenici Gimnazije Metković Marin Talajić, Tea Obšivač i Luka Grgić, pod mentorstvom Martine Pačić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik