Udruga Dobra provodi kampanju „Pravo za starije“

Autor: na 4. ožujka 2016.

Udruga Dobra danas je u okviru projekta “Socijalna integracija starijih osoba u život zajednice“ financiranog sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, provela nastavak kampanje „Pravo za starije“.

Pravna savjetnica u projektu Ivana Matić održala je predavanje o pravima starijih osoba vezano za ugovor o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Direktorica udruge Matija Vukša o kampanji kaže:

„U samo obilježavanje ove kampanje uključila se Udruga dijabetičara grada Metkovića i patronažne sestre Doma zdravlja koje su našim korisnicima izmjerile šećer i tlak. Starijima smo podijelili promotivne materijale koji su uključivali majice i brošure o njihovim pravima iz aktualnih zakona.“

Na današnjem druženju sudjelovali su korisnici usluga s područja Pojezerja, Zažablja i Kule Norinske, gerontodomaćice, kao i djelatnici i stažisti Centra za socijalnu skrb Metković te volonteri.

Korisnica usluga Nedjeljka Nikolac objasnila je što joj udruga znači:

„Pa ja sam se uključila već u život i ne bi ovo sad dala da ne znam koliko treba plaćati. Četiri i po godine sam tu i sto posto mi je promijenilo život. Sama sam, bez ikoga, djeca su otišla, ali ja sam prezadovoljna.“

Što je zapravo najvažnije ljudima treće životne dobi rekao je stažist Matija Obradović:

„Najbitnije je da se druže i da ih netko doživi, da su u svijetu, da se primijete i da nisu sa strane.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik