U metkovskim osnovnim školama obilježen Dan ružičastih majica

Autor: na 22. veljače 2017.

 

Nastavnici i učenici metkovskih osnovnih škola danas su na nastavu došli u ružičastim majicama kao znak podrške Danu ružičastih majica- programu prevencije vršnjačkog nasilja.

Cilj obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemu vršnjačkog nasilja, poticanja tolerantnog ponašanja te prihvaćanja različitosti među učenicima.

Osnovna škola Stjepana Radića u ovaj je program uključena drugu godinu zaredom. Voditeljica programa Nikolina Vugdelija ističe kako ova škola nije suočena sa problemom fizičkog, verbalnog i socijalnog nasilja, već se u posljednje vrijeme pojavljuje problem nasilja na internetu zbog čega rade na edukaciji učenika, nastavnika i roditelja.

„Mediji i Internet su nešto što može bi jako dobro, al može bit i loše. Smatram da je virtualno nasilje najteži oblik nasilja jer se događa na društvenim mrežama i u skrivenim grupama za koje roditelji ne znaju. Međutim, radimo edukaciju učenika u cilju prevencije virtualnog nasilja na kojoj ih učimo što mogu napraviti da sebe zaštite i što trebaju napraviti ako uoče da je netko žrtva ili počinitelj tog nasilja. U suradnji sa županijskim Zavodom za Javno zdravstvo radimo i na edukacijama roditelja na kojima ih upozoravamo na sve opasnosti s kojima su suočena djeca na društvenim mrežama“, kazala je Vugdelija.

Hrvatski sabor je prije nekoliko dana izglasao kako će se Dan ružičastih majica od ovo godine obilježavati i kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik