• Nekategorizirano

U Metkoviću podijeljena priznanja volonterima i darivateljima krvi

Autor: na 16. prosinca 2016.

 

Tradicionalni Božićni domjenak za članove Gradskog društva Crvenog križa Metković, održan je u restoranu Adria.

Uz kratki osvrt na rad društva  u protekloj godini, ravnateljica Nela Orlović podijelila je priznanja darivateljima  krvi, fotografije s prijema kod predsjednice upriličenog za  višestruke darivatelje te volonterska priznanja Hrvatskog crvenog križa.

„Gradsko društvo Crvenog križa Metković broji preko 400 članova iz metkovskog i opuzenskog aktiva. Osim akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u kojima smo ove godine prikupili 330 doza krvi, redovno provodimo i akcije solidarnosti i pomoći za potrebite“, kazala je Orlović te najavila novu akciju u kojoj će se prikupljati ortopedska pomagala koja će korisnici moći iznajmiti.

Gradsko društvo crvenog križa Metković bilo je i dio interventnog tima Dubrovačko –neretvanske županije u prihvatu izbjeglica u Slavonskom Brodu pri čemu su volonterskim priznanjima nagrađeni članovi Venćeslav Hajny i Marija Zovko- Topić koja je ujedno i višestruka darivateljica krvi.

crveni-kriz-marija

„Sretna sam kad mogu pomoći u bilo kojem pogledu i to me ispunjava. Sudjelovati u prihvatu izbjeglica bilo je posebno emocionalno iskustvo, koje bi uvijek ponovila. Pomagat ću drugim ljudima, dok god budem mogla, jer je osjećaj koji dobijem zauzvrat neprocjenjiv“, istaknula je Zovko- Topić.

 

Razvijanje svijesti o pomaganju 

Članovi Gradskog društva Crvenog križa Metković složni su kako se razvijanje svijesti o važnosti nesebičnog pomaganja stvara upravo u obiteljskom domu. Primjer toga su i braća Stipe i Nikica Butigan. Obojica su višestruki dobrovoljni darivatelji krvi, pri čemu ih slijede i sinovi.

„Prvi put smo krv darovali u vojsci i to će zauvijek ostati u pamćenju. Iako smo dobili mnogobrojna priznanja za humanost, najsretniji smo jer su i naši sinovi darovali krv već nekoliko puta“, kazao nam je Nikica te naglasio kako cilj dobrovoljnih darivatelja krvi nije oboriti rekorde u broju darovanih doza, već pomagati i poticati druge da pomažu.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Metković ističu kako pomoći može svatko. Njihova vrata za prijem novih članova uvijek su otvorena. Potrebna je samo želja, volja i humanost.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik