• Nekategorizirano

Promatračnicama za ptice do selektivnih oblika turizma u Dolini Neretve

Autor: na 16. prosinca 2016.

 

U tijeku su završni radovi na izgradnji promatračnica za ptice u području Delte Neretve čije se otvorenje očekuje početkom 2017. godine. Riječ je o dvije promatračnice na lokacijama Galičak na ušću Neretve i posebnom ornitološkom rezervatu „Pod Gredom“, kod mjesta Vid. Obje će  bit opremljene panoramskim teleskopom, video nadzorom i interpretativnim pločama.

Nositelj ovog projekta vrijednog milijun i 250 tisuća kuna je  Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, a financiran je putem zajma Svjetske banke i donacijom fonda za zaštitu okoliša.

Osim što će ih u svojim redovnim aktivnostima koristiti djelatnici Javne ustanove, promatračnice su namijenjene i poticanju razvoja selektivnih oblika turizma, istaknula je Nikolina Đangradović, viša stručna suradnica iz  županijske ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode.

„Naš cilj je bio dodatna promocija ovoga područja. Željeli smo napraviti infrastrukturu koja će pomoći da Dolina Neretve postane tradicionalno mjesto okupljanja svih zaljubljenika u ptice čime se potiče razvoj jednog novog oblika turizma“, kazala je Đangradović

Iz Javne ustanove ističu i kako će sustav videonadzora područja oko promatračnica olakšati i prevenciju požara, koji je u ljetnim mjesecima, jedna od najvećih prijetnji ovoga kraja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik