U Metkoviću obilježen Dan Europe i Europskog tjedna

Autor: na 9. svibnja 2017.

 

U organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA- e, a povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna, danas je u Metkoviću održan okrugli stol na temu EU projekta Urban Waste.

Urban Waste je projekt koji se bavi urbanom strategijom gospodarenja otpadom u turističkim gradovima, a provodi ga 28 partnera iz 13 europskih zemalja, među kojima je, kao jedini hrvatski partner i DUNEA.

Voditeljica projekta, Iva Pozniak je istaknula kako je cilj okruglog stola bio okupiti dionike iz sektora turizma, zaštite okoliše i prirode te upravljanja otpadom, kako bi iznijeli prijedloge, potencijalna rješenja te primjere dobre prakse vezane za gospodarenje otpadom.

„Svi podaci koje prikupimo od dionika idu na znanstvenu  obradu te će se oni formirati u projektne strategije. Projektna strategija formirat će se za naše pilot područje, a to je cijela Dubrovačko- neretvanska županija.  Osim što je ovo prilika za razvijanje strategije, ovo je zapravo i kampanja za podizanje razine svijesti o ovoj problematici“, kazala je Pozniak.

Kao jedan od pozitivnih primjera dobre prakse, istaknuta je i metkovska Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, čiji članovi, pri izradi suvenira, recikliraju i selektiraju već korišteni otpad.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna danas je u Metkoviću bio postavljen i info štand na kojem su se građani mogli upoznati sa EU projektima koje DUNEA provodi, te onima koji su već realizirani.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik