Kreativni gimnazijalci putuju u Europski parlament

Autor: na 9. svibnja 2017.

 

U sklopu programa Škola ambasador Europskog parlamenta, danas je u Gimnaziji Metković obilježen Dan Europe, koji simbolizira zajedništvo i snagu europske zajednice država i ljudi.

Obilježavanje je započelo kratkom slikovnom i videoprezentacijom konferencije „MladiEU2017“ koja je prošli vikend održana u Zagrebu. Na tom susretu 13 prepoznatljivih srednjih škola iz Hrvatske, timski uradak  metkovskih gimnazijalaca proglašen je najboljim te su oni nagrađeni  putovanjem u Europski parlament u Strasbourgu.

Ambasadorica Europskog parlamenta za Gimnaziju Metković i koordinatorica, profesorica Živka Franković istaknula je da se kompletan projekt temelji na  edukaciji učenika o vrijednostima Europske unije.

„U projektnim aktivnostima uče kako aktivno sudjelovati u radu EU i koje im mogućnosti EU pruža. Također, vodimo se načelom da smo ujedinjeni u različitosti, a to je jedan temelj za mlade ljude i njihovu budućnost. Uče se boriti protiv stereotipa te promiči mir, dostojanstvo, pravdu u iznad svefa solidarnost“, kazala je Živković.

U obilježavanju Dana Europe sudjelovali su i djelatnici Postaje granične policije Metković koji su učenicima prezentirali temu „Granična policija Metković- Priprema za ulazak u schengenski prostor“.

Škola ambasador Europskog parlamenta

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik