Trikovi za aplikaciju WhatsApp

Autor: na 12. srpnja 2016.

Jedna od aplikacija bez koje više ne možemo je WhatsApp. Grupna čavrljanja i slanje simbola promijenili način na koji komuniciramo. Zelena boja nam je odmah postala draža uz WhatsApp, a budući da se stalno dopisujemo, mislimo da znamo sve trikove kada se radi o ovoj aplikaciji.

No, jeste li znali da možete sakriti ignoriranje neke osobe te isključiti „zadnje gledano“ dok se bezbrižno dopisujete s drugima?  Vrijeme je da vam plave kvačice ne budu neprijatelji jer se njima lako može upravljati. „Znam da si pročitao/la“ više nećete čuti ako odete na Postavke – Račun – Privatnost – Zadnje gledano. No, postoji još jedan trik: prije nego otvorite poruku određene osobe uvijek mobitel možete prebaciti na zrakoplovni način.

Ako slučajno obrišete poruke koje ste htjeli zadržati znamo koja vam se bol stvori oko srca. Ako napravite dnevnu „sigurnosu kopiju“ za najdraža čavrljanja, WhatsApp će preko noći dnevne poruke spremiti u „oblak“ (cloud). Ako opet slučajno izbrišete razgovore, možete ih vratiti ako ponovo instalirate aplikaciju.

Preko WhatsApp-a ne možemo znati kojim je “tonom” nešto pisano, ali ovo sigurno niste znali. Moguće je podebljati tekst, staviti nakrivljena „italic“ slova ili kombinaciju podebljanih i iskrivljenih slova. Kada nešto želimo podebljati trebamo tu riječ napisati ovako:  *riječ*, podvučenu riječ dobivamo ovako: _ riječ _ ,a kombinaciju ovako: * _ riječ_ *.

Ako će vam mobitel eksplodirati od rasprave u grupnom chatu na temu ide li zelena boja laka uz pastelno plavu boju suknje, vrijeme je da stišate obavijesti. Pri vrhu chata izaberite ime osobe kako biste došli do in-message postavki menija.

U slučaju da ste okruženi ljudima koji vole zabadati nos u tuđe ekrane, vrijeme je da spriječite poruke koje iskaču i po zaključanom ekranu. Ovo je vrlo dobra stvar, radi se ovako: Postvake  – Obavijesti – Prikaži pregled.

Učinite važne poruke lakima za pronaći. Svi smo to prošli, morali smo pretražiti kilometre razgovora s nekim samo da nađemo njegovu adresu koju nam je napisao prije par dana. Da se to ne bi i dalje događalo dovoljno je zvjezdicom označiti važnu poruku te ju tako sljedeći put lako pronaći.

Ako imate prijatelja/icu koja uvijek mulja o čitanju poruka te tvrdi da ju nije vidjela/o i da ju je kasnije pročitala/o, sada to možete i provjeriti. Zadržite prst na poruci koju ste poslala i pritisnite „info“  kada se pojavi. To će pokazati kada je točno netko pročitao poruku.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik