Dr. Asja Palinić Cvitanović: “Novi lockdown ovisi isključivo o ponašanju pojedinaca”

Autor: na 13. studenoga 2020.

Dr. Asja Palinić Cvitanović, psihoterapeutkinja, voditeljica službe za školsku medicinu te stručna suradnica na odjelu za mentalno zdravlje, gostujući u programu Radija Delta istaknula je kako “novi lockdown” ovisi isključivo o našem ponašanju.

Kazala je kako svakodnevno gleda neodgovorno ponašanje svojih sugrađana koji ne poštuju propisane mjere za zaštitu od koronavirusa. Pozvala je stoga na odgovornost prema drugima, a ne da razmišljamo kako će kronični bolesnici svakako umrijeti pa nije bitno hoće li to biti koji mjesec ili godinu ranije.

Dr. Palinić Cvitanović smatra kako mogućnost novog lockdowna, odnosno potpunog zaključavanja, ovisi isključivo o ponašanju pojedinaca. Naglasila je i da ljudi moraju rezultate testiranja na koronu čekati kod kuće, a ne izlaziti i družiti se s prijateljima koje neće moći vidjeti idućih dana ako se pokaže da su pozitivni.

Dotaknula se i mentalnog zdravlja koje je bitno održavati dok smo zatvoreni, ali rekla je i kako se u Metkoviću pruža mogućnost za izlazak u prirodu bez da se sretnemo s velikim grupama ljudi.

Posebno se osvrnula na ponašanje u crkvama te nepoštivanje nadbiskupovih preporuka koje kažu da se maske moraju nositi, a hostija primati na ruke.

Zaključila je kako moramo vjerovati stručnjacima te se ostaviti raznih teorija zavjera koje se šire internetom.

 

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik