Tehnički pregled nasipa za obranu od poplava desne strane Metkovića

Autor: na 31. svibnja 2017.

 

Započeo je tehnički pregled nasipa za obranu od poplava desne strane grada Metkovića i pripadajućih objekata na nasipu.

Povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka iz Ministarstva graditeljstva, sa svim javno pravnim tijelima koji su  sudjelovali u projektu tijekom dvodnevnoga pregleda, vršit će uvid u sve sastavnice objekta.

Direktor Hrvatskih voda odjela Split  i dugogodišnji voditelj projekta Tihomir Galić nada se pozitivnom mišljenju Povjerenstva koje će rezultirati dobivanjem  uporabne dozvole.

„Kao predstavnik Hrvatskih voda te kao voditelj projekta, smatram da će projekt u potpunosti zadovoljiti svih zahtjevima građevinske struke nakon čega će Hrvatske vode pribaviti uporabnu dozvolu za projekt“, kazao je Galić.

Dio u BiH- investitor Hrvatske vode

Nasip za obranu od poplava desne strane Metkovića dug je 6, 5 km, a svoju potpunu funkciju dobit će tek kad se izgradi dio nasipa u Bosni i Hercegovini.

Investitor projekta na BiH teritoriju su Hrvatske vode, a u tijeku je pribavljanje svih dokumenata i ishođenje lokacijske dozvole za što je rok mjesec studeni. Nakon toga bi se trebao pokrenuti postupak odabira izvođača radova te i sama izgradnja tog dijela nasipa.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik