Metkovski osnovci čuvaju vodne resurse

Autor: na 1. lipnja 2017.

 

U sklopu projekta „Održivo upravljanje vodnim resursima“, u prostoru crpne stanice izvorišta Prud održane su dvodnevne edukativne radionice pod nazivom „Očuvanje vodnih resursa – osiguranja uredne i sigurne javne vodoopskrbe i gubici vodoopskrbne mreže“.

Radionice su namijenjene učenicima trećih razreda metkovskih osnovnih škola i nastavak su prošlogodišnjih edukacija na kojima su učenici upoznati s  tematikom vodoopskrbe.

Predavač na radionicama bio je stručnjak za problematiku gubitka voda, Jurica Kovač koji je istaknuo da se edukacijom djece želi postići razina razumijevanja o kompleksnosti upravljanja i održavanja sustava, a time i uredne opskrbe vodom.

„Ove godine smo napravili korak dalje, tako da imaju priliku posjetiti jedan važan objekt. Priredili smo im mali model vodovodne mreže, tako da sami mogu vidjeti kako izgledaju vodomjeri, cijevi, da vide što znači tlak u vodovodu te da spoznaju osnovne elemente mreže te način na koji distribucija funkcionira. Mislimo da kroz ovakav način rada djeca imaju dobar doživljaj rada vodovodnog sistema te bolje pamte“, kazao je Kovač.

Projekt „Održivo upravljanje vodnim resursima“ provodi se u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska Crna Gora. Partneri na projektu su tvrtke Metković d. o. o. za vodoopskrbu i odvodnju i otpadnih voda te „Vodovod i kanalizacija Budva“.

Održivo očuvanje vodnih resursa


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik