Staklenke u blagdanskom ruhu

Autor: na 12. prosinca 2017.

 

U prostorijama udruge Otac Ante Gabrić danas je održana kreativna radionica na kojoj su korisnici organiziranih dnevnih aktivnosti salvetnom tehnikom ukrašavali prethodno korištene staklenke.

Radionica je dio projekta „Nešto staro za nešto novo“  kojemu je cilj podizati svijest sudionika o važnosti, potrebi te načinu prikupljanja i pravilnog odlaganja metalne i staklene ambalaže kako bi se spriječavalo povećanje zagađenja okoliša, a istovremeno pokazati mogućnosti ponovnog korištenja odbačene ambalaže u novom ruhu.

U projektu sudjeluju sve starosne skupine, a voditeljica projektnih aktivnosti, Anđelina Jerković je kazala kako je njihova edukacija započela već u ljetnim mjesecima. Konačni cilj je ističe, promijeniti stil života sudionika projekta.

„Korist projekta je višestruka jer smatramo da će građani na odgovoran način promišljati o zaštiti okoliša i reciklaži, a time će se smanjiti količina otpada. Također, predmeti koji nastanu na radionicama su prekrasni i služe različitim namjenama u svakodnevnim životnim situacijama“, kazala je Jerković.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik