Ruralna naselja važan dio kulturne baštine

Autor: na 18. srpnja 2019.

U Mliništu je prošlog tjedna, u organizaciji  Regionalne agencije DUNEA, Zavoda za prostorno planiranje Dubrovačko-neretvanske županije i tvrtke APE d.o.o, održana radionica „Revitalizacija ruralnih naselja doline Neretve“.

Na radionici je istaknuta važnost očuvanja ruralnih naselja kao dio kulturne baštine, te mogućnost njihove obnove i korištenja u svrhu održivog razvoja doline Neretve. Radionica je poslužila i kao osvrt na to kako propadajuće nasljeđe uključiti u suvremeni život i učiniti ga vrijednim resursom.

Predstavljene su „Smjernice za integralnu zaštitu ruralnih krajolika i održiv razvoj turizma delte rijeke Neretve“, koje su trenutno u izradi u sklopu projekta CO-EVOLVE. Projektom se želi omogućiti revitalizacija i očuvanje autohtone ruralne baštine kroz identifikaciju i valorizaciju napuštenih naselja u zaleđu klastera Neretva.

U sklopu projekta provodi se i arhitektonsko snimanje sela Vidonje u općini Zažablje te je na radionici predstavljen i do sad odrađeni dio snimanja kojeg izvodi tvrtka APE d.o.o.

Projekt CO-EVOLVE,  u razdoblju od studenog 2016. do studenog 2019., provodi Regionalna agencija DUNEA u suradnji s Zavodom za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijedan je tri milijuna eura, a 85% se sufinancira putem Europskog socijalnog fonda.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik