Metkovske škole objavile popis dodatnih obrazovnih materijala

Autor: na 17. srpnja 2019.

Osnovna škola Stjepana Radića i Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića objavile su popis drugih obrazovnih materijala za učenike 1. i 5. razreda osnovne škole te za prirodoslovne predmete učenika sedmog razreda osnovne škole.

Drugi obrazovni materijali za ostale razrede osnovne škole ostali su isti kao prošle godine, a učenici i roditelji objavljene popise mogu pronaći na mrežnim stranicama škola:

Osnovna škola Stjepana Radića
Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića

Podsjećamo, od jeseni u školama kreće frontalna provedba reforme obrazovnoga sustava „Škola za život“ u svim predmetima za učenike 1. i 5. razreda te u predmetima Biologija, Kemija i Fizika za učenike sedmog razreda osnovne škole, što podrazumijeva uporabu novih udžbenika i drugih materijala izrađenih prema novim predmetnim kurikulima.

Svi udžbenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola bit će besplatni, a financira ih Ministarstvo znanosti i obrazovanja, pri čemu će se za uporabu koristiti i dio udžbenika za višegodišnje učenje koje je u protekloj godini financirao Grad Metković.

Drugi obrazovni materijali, kao što su radne bilježnice, zbirke i atlasi također su besplatni za sve učenike, a njihovu će nabavu financirati Dubrovačko-neretvanska županija.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i Dubrovačko-neretvanska županija, neće financirati kupnju likovnih mapa i radne kutije za tehničku kulturu, te su ih roditelji dužni sami kupiti.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik