Nadbiskup Marin Barišić imenovao nove metkovske župne vikare

Autor: na 18. srpnja 2019.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području nadbiskupije.

Tako je u Župi svetog Ilije, službe župnoga vikara razriješen fra Ante Prološčić koji ide u župu Drniš, a na njegovo mjesto dolazi mladomisnik fra Darijo Sinković.

Don Miroslav Rubić razriješen je službe župnog vikara u Župama svetog Nikole u Metkoviću te u Borovcima i Novim Selima, a imenovan je župnikom župe svetog Karla Boromejskog – Okruk. Na njegovo mjesto dolazi mladomisnik don Dino Prkut. Đakon u župi svetog Nikole u Metkoviću, mladomisnik don Josip Ulić biti će župni vikar u župi Svetoga Spasa na splitskim Mejašima.

Dosadašnji župnik župe Bagalovići don Augustin Radović imenovan je župnikom Ciste Velike, a na njegovo mjesto dolazi don Damir Bistrić, nekadašnji župnik Vidonja.

Dosadašnji župnik Ploča, don Ante Antunović imenovan je za župnika u Opuzena, a dosadašnji župnih don Hrvoje Dragun premješten je za župnik u Split-Mejaši. Za novog župnika Ploča imenovan je don Ante Bitunjac.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik