Razgovor o raku dojke u Udruzi “Otac Ante Gabrić”

Autor: na 6. listopada 2016.

U Udruzi Otac Ante Gabrić u okviru ciklusa „Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi“ u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv raka dojke održano je druženje s magistrom farmacije i predsjednicom Udruge „Život“ Zdenkom Draženović.

U Hrvatskoj svake godine od raka dojke oboli 2300 žena, od toga ih 900 umre, a po broju smrtnosti kod žena, rak dojke je na prvom mjestu.

Voditeljica dnevnog boravka Udruge, Paula Miličević:

„Gospođu Zdenku Draženović smo zamolili da održi kratko predavanje, odnosno, da ljudski popriča i upozna naše korisnike s djelovanjem udruge. Veoma je važno da, ako smo mi oboljeli ili znamo nekoga tko je obolio u našoj obitelji i susjedstvu, imamo informaciju i da znamo u trenutku kad se bolest otkrije kome ćemo se, osim liječniku, prvom obratiti. Upravo je to veoma velika vrijednost ove udruge.“

Razlog sve učestalijem obolijevanju je današnji način života, razmišljanja i stres, kazala je gospođa Draženović, a preventiva i edukacija o ovoj bolesti izuzetno je važna:

„Ovaj moj posjet udruzi je bio jedan posjet kojem bi upozorila da od raka dojke ne obolijevaju samo žene srednjih godina, nego da obolijevaju i starije žene i, nažalost, još više, mlade žene.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik