• Nekategorizirano

Zajedničkim snagama do zaštite Delte Neretve

Autor: na 16. prosinca 2016.

 

U sklopu izrade nacrta Plana upravljanja područjem ekološke mreže Delte Neretve u Opuzenu je održana druga po redu radionica na kojoj su sudjelovali predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora.

Plan upravljanja, strateški je dokument kojeg izrađuje Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije uz stručnu podršku Udruge BIOM iz Zagreba.

Svrha  mu je uz pomoć lokalnog stanovništva odrediti desetogodišnje aktivnosti koje će pomoći upravljanju i očuvanju zaštićenih dijelova ovoga područja.

Nikolina Đangradović iz županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode kazala je kako su te aktivnosti podijeljene u pet ključnih ciljeva potrebnih za realizaciju ovoga dokumenta.

„Ciljevi su očuvanje biološke raznolikosti, očuvanje kulturno povijesne baštine, interpretacija, edukacija i promocija turizma, poljoprivreda i vodno gospodarstvo, te lovstvo, ribarstvo i šumarstvo“, istaknula je Đangradović te istaknula kako su upravo sudionici radionice predložili korake kojima bi se ovi ciljevi ostvarili i kako bi se bolje gospodarilo ovim područjem.

Aktivnosti koje će bit uključene u  Plan upravljanja područjem ekološke mreže Delte Neretve bit će predstavljene na sljedećoj radionici, koja je najavljena u proljeće sljedeće godine.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik