„Prijatelji“ već 15 godina omogućavaju kvalitetniji život osobama s invaliditetom

Autor: na 30. lipnja 2018.

 

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj svečano je obilježila svoju 15. obljetnicu utemeljenja. Nakon obilaska prostorija Udruge u kojima su korisnicima omogućene različite terapije i aktivnosti, druženje je nastavljeno na izletištu u Kutima gdje je gostima prezentirano sve što je Udruga postigla u svom dosadašnjem djelovanju.

Aktivnosti i projekte Udruge uz predsjednika Antišu Puljevića prezentirali su izvršni direktor Nikola Popovac, voditeljica projekata Marina Mustapić te upraviteljica Zaklade Neretvansko srce Danijela Raić.

Udruga je osnovana 20. lipnja 2003. godine, a danas broji više od 270 članova. Brine o korisnicima iz cijelog neretvanskog kraja te omogućava besplatne terapije djeci s teškoćama u razvoju s poluotoka Pelješca. Njihov primarni cilj od početka rada bio je doprinositi izgradnji društveno gospodarskog sustava u kojem će se u radu i u socijalnoj skrbi uvažavati potrebe osoba s invaliditetom i poštivati njihovo ljudsko dostojanstvo.

Poticanje obrazovanja i zapošljavanja osoba s invaliditetom 

Tako su kroz svoj rad potaknuli različite infrastrukturne i druge veće projekte u gradu, u sklopu kojih su djeci s poteškoćama omogućili besplatne logopedske, radne i edukacijske terapije u Metkoviću te kvalitetnije obrazovanje. Jedan od primarnih ciljeva Udruge bio je i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Tako je danas u Udruzi zaposleno 50- ak osoba, od čega je s invaliditetom njih 8, a taj se broj kontinuirano povećava. Udruga Prijatelj pozitivan je primjer korištenja sredstava iz EU fondova i resornih ministarstava, a svoje djelovanje vrlo uspješno financira vlastitim prihodima.

„Svoj cilj svakodnevno ostvarujemo. Najsretniji sam kad vidimo zadovoljstvo korisnika i članova. Njih svaki dan potičemo da ustraju u svojoj rehabilitaciji, jer bez njihove pomoći, ni mi im ne možemo pomoći. Svoj put nastavit ćemo i dalje. Želja nam je u budućnosti uspostaviti integralnu radionicu koja će zapošljavati osobe s invaliditetom, uspostaviti i unaprijediti rehabilitacijski centar te da sve ove usluge koje pružamo u dolini Neretve nastavimo pružati i na Pelješcu“, kazao je predsjednik Udruge Prijatelj, Antiša Puljević.

Proslavu Udruge Prijatelj svojom nazočnošću uveličali su brojni gosti, među kojima su čestitke i pohvale na rad Udruge, uputili gradonačelnik Dalibor Milan, nekadašnji gradonačelnik i gradski vijećnik Stipe Gabrić Jambo, voditelj ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Metkoviću Tomislav Bjeliš, nekadašnja županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslav Vugdelija.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik