Prekogranična suradnja braniteljskih zadruga Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Autor: na 29. lipnja 2018.

Na inicijativu Referalnog centra branitelja Republike Hrvatske i Zajednice braniteljskih zadruga doline Neretve, danas je u hotelu Narona održan sastanak na kojem su predstavljene aktivnosti projekta prekogranične suradnje braniteljskih zadruga s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je sudjelovao i ministar za pitanja branitelja u Hercegovačko—neretvanskoj županiji Oliver Soldo.

Tema sastanka bila je „problematika zapošljavanja  branitelja i mogućnosti prekogranične suradnje braniteljskih zadruga na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine na uspostavi  projekata koji bi doprinijeli ovom zapošljavanju“.

Ministar Oliver Soldo istaknuo je važnost ove suradnje: “Prekogranična razmjena iskustava nama jako dobro dođe jer su branitelji s obje strane granice isti i imaju iste probleme. Skrb o braniteljima je posebna, rekao bih i sustavna, obaveza države, ali to mora biti i posebna moralna obaveza svih u društvu koji se bave djelatnostima na vlasti. Dakle, branitelji moraju osjetiti prije svega jednu moralnu satisfakciju da netko brine o njima, a onda, sukladno mogućnostima, i materijalnu potporu hendikepu kojeg su oni doživjeli kao posljedicu rata, bilo da je riječ o oboljenju, ranjavanju ili nesnalaženju u društvu nakon proživljenih trauma”, kazao je Soldo.

Suradnja u ovoj fazi sastoji se u prenošenju iskustava hrvatskih braniteljskih zadruga, a temelj suradnje je sporazum potpisan i s Ministarstvom branitelja susjedne županije o suradnji Zajednice braniteljskih zadruga RH s braniteljskim zadrugama Bosne i hercegovine.

Na kraju sastanka, ministar Soldo uručio je zahvalnice sudionicima Prvog sajma braniteljskih zadruga koji je održan sredinom lipnja u Mostaru.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik