Prakični rad ključ do motiviranja djece i mladih za fiziku

Autor: na 21. rujna 2019.

U Gimnaziji Metković jučer se, već četvrtu godinu za redom, održao Dan otvorenih vrata Gimnazije „Dnevna doza fizike“.

Događaj se održao s ciljem poticanja interesa za fiziku kod djece i mladih, a posjetitelji su mogli rješavati zadatke vezane uz iluzije, eksperimentirati sa strujom, izrađivati „čarobne štapiće“ na bateriju,  eksperimentirati s tekućinama, izaći iz escape rooma uz pomoć znanja o fizici, programirati igrice i sudjelovat u drugim projektma vezanima uz fiziku i kemiju.

Radionice su bile prilagođene djeci i mladima od 5 do 15 godina, a za uspješno riješene zadatke bili su nagrađivani zvjezdicama. Oni koju su najbrže skupili sve zvjezdice bili su nagrađeni prigodnim nagradama.

Jedna od organizatora „Dnevne doze fizike“, profesorica Ana Dragović, istaknula je da su projekti poput ovog potrebni kako bi djeca i mladi razvili pozitivan odnos prema fizici.

„Mi želimo razbiti taj stereotip da je fizika teška i da se samo pojedine osobe mogu baviti fizikom. Kad god dijete ili naši učenici rade praktično, rukama, kad sami otkrivaju, to je najbolji način za motivirati nekoga za fiziku. Fizika se ne može naučiti napamet. Učenici je moraju pokušati razumjeti. I kad uspiju u tome, tada fizika postaje laka“, rekla je profesorica Dragović.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik