Svjetski dan autizma u Udruzi “Prijatelj”

Autor: na 30. ožujka 2016.

Udruga osoba s invaliditetom “Prijatelj” Vas poziva na predavanje “Govori mojim jezikom” koje će se održati u subotu, 2. travnja, na Svjetski dan svjesnosti o autizmu u prostorijama UOSI “Prijatelj”, Ante Starčevića 19, (stari vrtić) u 10.30h.

Magistrica psihologije i praktičar terapije igrom, koja se bavi psihološkom procjenom, ranom intervencijom i terapijom igrom s djecom, Maja Bonačić, i koja će u sklopu svog projekta “Zaigrana pedala” održati ovo zanimljivo predavanje već je održala nekoliko ovakvih predavanja na raznim stručnim skupovima, konferencijama i edukacijama za stručno osoblje. Osim konstantne edukacije u području terapija igrom, Maja je završila i ranu procjenu djece 0-6 godina na ERF-u te edukaciju iz poticanja razvoja komunikacije i PECS, što joj omogućava procjenu djece i kroz igru i kroz standardizirane instrumente. Vodi Udrugu Oblačić, koja djeluje na područu Korčule i šire okolice.

Cilj projekta je skrenuti pažnju na važnost implementacije igre u radu s djecom s poremećajem iz autisitčnog spektra. Osim toga, važno je pričati o autizmu kao spektru, koji može i ne mora uključivati intelektualno zaostajanje te koji su mehanizmi rane intervencije koji smanjuju razlike naspram vršnjaka.

Ideja projekta  “Zaigrana pedala“ je  povezati regiju i narode, jer igra nema granica, kao niti ljubav prema djeci! U igri je oko 400 km, naravno biciklom te u sklopu posjeta svakom gradu Maja će održati besplatno predavanje za roditelje, odgajatelje, stručnjake odnosno za sve koji su zainteresirani i koji su voljni podržati sve osobe iz autističnog spektra!

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik