Policijska akcija „Poštujte naše znakove“ tijekom rujna na području Županije

Autor: na 3. rujna 2018.

 

Početkom i ove školske godine, tijekom mjeseca rujna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju „Poštujte naše znakove“. Akcija se na razini cijele Hrvatske provodi već dvadeset i treću godinu zaredom, a usmjerena je na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima polaska u školu.

Tako će policijski službenici, u dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoških službi i ravnateljima osnovnih škola, posjetiti prvašiće i upoznati ih s temeljnim pravilima njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu, s osvrtom na lokalne uvjete kretanja pješaka u blizini pojedine škole.

Policijski službenici prisustvovat će i  prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda osnovnih škola na kojima će roditeljima, u kratkim izlaganjima, izložiti nekoliko najvažnijih poruka o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu.

Pojačan policijski nadzor

Tijekom mjeseca rujna, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici pojačano će nadzirati ceste, ulice i raskrižja u zonama škola kako bi se djeci osigurao što sigurniji dolazak i odlazak u školu.

S predstavnicima tijela jedinica lokalne i područne samouprave nadležnih za održavanje prometnica, policija je već tijekom kolovoza obavila pregled prometnica i prometne signalizacije u zonama škola te je u slučajevima utvrđenih nedostataka stanja prometne signalizacije od nadležnih institucija zatraženo njihovo otklanjanje.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik