Gradu Metkoviću 2, 8 milijuna kn za energetsku obnovu Sportske dvorane

Autor: na 3. rujna 2018.

 

Gradonačelnik Dalibor Milan potpisao je s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravkom Ponošom Ugovor o dodjeli 2 milijuna i 800 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove Sportske dvorane u Metkoviću.

Cilj projekta je stvoriti sigurne i adekvatne uvjete za sportaše koji treniraju u sportskoj dvorani, a predviđena je i godišnja ušteda toplinske energije za 88%.

U sklopu radova, između ostalog će se izvršiti obnova kompletne ovojnice zgrade, zamjena dotrajalih vanjskih vrata, zamjena stolarije, modernizacija i poboljšanje unutarnje rasvjete, unaprjeđenje sustava grijanja te ugradnja rampe za pristup osobama s invaliditetom.

Nakon potpisivanja Ugovora, Grad Metković je uputio aplikaciju na natječaj za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU gdje se očekuje odobrenje još dodatnih 4,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ovog projekta.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik