Uključi se u “zelenu čistku” u dolini Neretve za svijet bez otpada!

Autor: na 3. rujna 2018.

Stanovnici 150 zemalja u subotu, 15. rujna, obilježavaju „World Cleanup Day 2018“ s najvećom civilnom akcijom u povijesti čovječanstva kako bi očistili planetu od raznog otpada.

Pored čišćenja smeća, cilj ovog pokreta je podignuti globalnu svijest i provesti trajne korake za zaustavljanje globalne epidemije otpada.

Projekt čišćenja planeta pokrenut je prije 10 godina u Estoniji, kada je 4  % stanovništva u nekoliko sati očistilo cijelu zemlju od ilegalno bačenog otpada. Akciji su se, pod motom „jedna zemlja, jedan dan“, pridružili ljudi diljem svijeta te će tako zeleni val čišćenja ove godine započeti na Novom Zelandu, a završiti 36 sati kasnije na Havajima.

Među zemljama sudionicama je i Hrvatska, a akciji se ove godine mogu pridružiti i svi stanovnici doline Neretve. Uključiti se možete tako što ćete pomoći kartirati ilegalna odlagališta otpada instalacijom aplikacije World Cleanup  i odlučiti gdje će se na Neretvi čistiti, a možete se javiti i na facebook profil organizacije BIOM sa slikom i lokacijom ilegalnog odlagališta.

Više možete pogledati na službenoj stranici ili pozivnici događaja.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik