Otvorena Zavičajna izložba Grada Ploča

Autor: na 28. lipnja 2019.

U Centru za selektivne oblike turizma u Pločama u četvrtak je, 27. lipnja, otvorena Zavičajna zbirka Grada Ploča.

Početni postav zbirke prikazuje povijesne i kulturne vrijednosti Ploča i okolice, a pročelnik Službe za opće poslove Grada Ploča Danijel Štula ističe kako će se ona s vremenom nadograđivati.

„Zahvaljujući projektu, županiji, ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Ploče i trudom sviju nas, uspjeli smo ostvariti krajnji cilj, a to je otvoriti zavičajnu zbirku, nešto što će biti od koristi ne samo našoj generaciji, nego i mlađima. Povijest svakog grada je bitna, bitno je upoznati se s poviješću i da mlađe generacije poznaju povijest grada Ploča. Vjerujem da je ovo samo početak i da ćemo mi, ispred Pučkog otvorenog učilišta, uz pomoć županije aplicirati i dalje na sredstva europskih fondova, da će se ovaj projekt nadograđivati i da ćemo sigurno pronaći nove načine i sredstva kako bismo tu zavičaju zbirku svake godine podizali na višu razinu“, rekao je Štula.

Zavičajna zbirka Grada Ploča dio je provedbe projekta HERCULTOUR, u kojemu kao jedan od partnera sudjeluje i Dubrovačko- neretvanska županija.

Nastavak je projekta HERA- vrijednog 2 i pol milijuna kuna, u sklopu kojega je napravljena rekonstrukcija i obnova dijela zgrade Doma kulture u Pločama, gdje je otvoren Centar za selektivne oblike turizma Dubrovačko-neretvanske županije te izložbeni prostor Zavičajne zbirke.

„Zaista mi je zadovoljstvo danas biti ovdje, kad se otvara nešto posebno u Pločama i nešto što ćemo svi danas ovdje, kao i drugi koji budu u posjeti, s oduševljenjem pratiti i promatrati i uživati u onome što nam se nudi“, rekla je zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije, Žaklina Marević.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik