Pedijatar Teo Tomić od ponedjeljka u Domu zdravlja Metković

Autor: na 28. lipnja 2019.

 

Potpisan je ugovor o suradnji s pedijatrom iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar koji će u Domu zdravlja Metković raditi od ponedjeljka do početka iduće godine, kada se očekuje dolazak dviju specijalizantica pedijatrije.

Uz njega, u metkovski Dom zdravlja, dolazit će još dva pedijatra iz mostarske bolnice, a svi će raditi isključivo u popodnevnoj smjeni, dok će pedijatrica Ksenija Kaleb raditi u jutarnjoj smjeni. Svi oni imat će pristup kartotekama djece koja su do sada bila u liječnika Raseme Bubice i Vlade Krmeka koji danas odlaze u mirovinu.

„Budući da je cijela Hrvatska deficitarna sa specijalističkim kadrovima, prisiljeni smo bili tražiti rješenja izvan granica Hrvatske, tako da smo od travnja bili u pregovorima sa dr. Teom Tomićem, pedijatrom i gastroenterologom iz mostarske bolnice. Kad on ne bude mogao doći, dolazit će njegovi kolege iz mostarske bolnice, specijalisti i subspecijalisti“, kazao je Ravnatelj Doma zdravlja Metković, Mihovil Štimac.

Nakon dolaska specijalizantica pedijatrije, u suradnji  s bolnicom u Mostaru, planirano je i uspostavljanje punkta dežurstva za pedijatriju koji bi u Domu zdravlja Metković radio i vikendom.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik