Otvoren Javni poziv za sufinanciranje postavljanja solarnih panela na obiteljske kuće

Autor: na 19. rujna 2019.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je objavio Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama.

Za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca građanima je osigurano ukupno 20 milijuna kuna, a cilj programa je omogućiti potrošačima da postanu dijelom energetski neovisni.

Programom su obuhvaćena kućanstva priključena na elektroenergetsku mrežu, ali i ona koja su samostalna, odnosno, van mreže. Ovisno o lokaciji kućanstva, građani za sustave fotonaponskih elektrana i nadzor mogu dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno, maksimalno do 75.000 kuna.

Prijaviti se mogu vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća u kojima je više od 50% površine namijenjeno stanovanju te imaju najviše tri stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu do 600m2.

Zahtjev za sufinanciranje tzv. mikrosolara  moguće je poslati preporučenom poštom ili ga osobno donijeti u Fond. Poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava ili do kraja godine. Prilikom prijave, građani moraju priložiti i glavni projekt inženjera elektrotehnike, a obavezan je i stručni nadzor nad radovima.

Dodatne informacije i dokumente možete pronaći putem ove poveznice.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik