Održan prvi radni sastanak projekta “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve”

Autor: na 19. rujna 2018.

S ciljem početne koordinacije partnerskog konzorcija i planiranja prvih aktivnosti, jučer je u Dubrovniku održan prvi radni sastanak projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve”.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici županije, Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode te gradova Metkovića i Ploča.

Riječ je o projektu kojim se kroz održivo korištenje prirodne baštine želi pridonijeti društvenom i gospodarskom razvoju ovog područja.

U sklopu realizacije, provest će se devet projektnih aktivnosti od čega će dvije biti na području Grada Metkovića. Prvi zahvat odnosi se na postav muzeološke koncepcije za prvu prostoriju Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, dok se drugi odnosi na postavljanje informativnih ploča i uređenje pješačkih staza kroz značajni krajobraz Predolac – Šibanica u duljini od preko 5 km.

Ukupna vrijednost projekta je 14 milijuna kuna, od čega je 75% iznosa sufinancirano iz EU fondova. Vrijednost projektnih aktivnosti u Metkoviću je 2, 3 milijuna kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik