Objavljeni natječaji za potporu u preradi poljoprivrednih proizvoda

Autor: na 5. ožujka 2020.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva natječaja za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“.

Na Natječaju za provedbu tipa operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ korisnici su fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom, uključujući početnike ili fizičke i pravne osobe koje nisu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda, ali su upisane u Upisnik poljoprivrednika, pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda.

Zatim, prihvatljivi korisnici su i proizvođačke organizacije priznate sukladno propisima koji uređuju rad proizvođačkih organizacija, pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda ili fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika koje ne moraju biti registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda u slučaju samostalnog ulaganja u marketing primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju je 300 milijuna kuna, a intenzitet javne potpore iznosi do 50%.

Na Natječaju za provedbu tipa operacije 4.2.2 „Korištenje obnovljivih izvora energije“ prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda  u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom, uključujući i početnike, te fizičke i pravne osobe koje nisu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda, ali su upisani u Upisnik poljoprivrednika, pod uvjetom da u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirani za preradu poljoprivrednih proizvoda.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 70 milijuna kuna, a intenzitet javne potpore iznosi do 50%. Visina potpore po projektu iznosi od 15 tisuća do milijun eura u kunskoj protuvrijednosti, a za korisnike početnike do 200 tisuća eura.

Zahtjevi će se moći podnijeti od 16. ožujka do 30. lipnja.

Natječaje i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik